JADŁOSPIS

Posiłki przygotowywane są w kuchni przedszkolnej; posiadamy piec konwekcyjno-parowy, dzięki któremu między innymi unikamy smażenia potraw.
Pogrubionym tekstem zaznaczono potrawy,które zawierają alergeny, dodatkowo umieszczono napisy: GLUTEN, MLEKO, JAJA, SELER, RYBY...


18 WRZEŚNIA - 25 WRZEŚNIA 2017

PONIEDZIAŁEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem ,
kiełbasa szynkowa, rzodkiewka,
pomidor,szczypiorek,
herbatka z cytryną.
(MLEKO,GLUTEN)

II-gie ŚNIADANIE
Kasza manna z sokiem malinowym,
herbatka owocowa,
sok jabłko-dynia,
owoce.
(MLEKO, GLUTEN)

OBIAD
Zupa jarzynowa i ziemniaczkami,
kapuśniaczki,sos pomidorowy,
kompot z czarnej porzeczki.
(SELER)

WTOREK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem ,
pasta z ciecierzycy i warzyw,
ogórek małosolny, szczypiorek,
herbatka owocowa z cytryną.
(MLEKO,GLUTEN)

II-gie ŚNIADANIE
Bułka weka z masłem, jajkiem
pomidorem,rzodkiewka,papryką
i szczypiorkiem,
herbata malinowa,
sok jabłko-banan-truskawka-marchew,
owoce.
(GLUTEN,MLEKO,JAJA)

OBIAD
Zupa grysikowa z natką pietruszki,
duszone udko z kurczaka,
ziemniaki z koperkiem,
mizeria z koperkiem
kompot jabłko-śliwka.
(SELER,GLUTEN)

ŚRODA



I - sze ŚNIADANIE
Chleb wieloziarnisty z masłem ,
szynka gotowana,sałata,
pomidor, szczypiorek,
kawa z mlekiem
herbata malinowa z cytrynką.
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Bułka weka z masłem ,
sałatka owocowa (jabłko/banan/kiwi/brzoskwinia)
herbatka owoce leśne
sok jabłko- malina,
(MLEKO,GLUTEN)

OBIAD
Zupa grochowa z ziemniakami,
makaron z białym serem,
polewa jogurtowo- truskawkowa
,
woda mineralna.
(GLUTEN,SELER,MLEKO))

CZWARTEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb ze słonecznikiem z masłem,
ser żółty
,pomidor, ogórek,
papryka czerwona,szczypiorek,
herbata z dzikiej róży.
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Bułka żytnia z masłem,powodła,
mleko / herbatka jeżyna-żurawina,
sok jabłko- gruszka,
owoce.
(MLEKO,GLUTEN)

OBIAD
Zupa krupnik z dodatkiem śmietany,
miruna w marynacie włoskiej z koperkiem,
ziemniaki, surówka z młodej kiszonej kapusty,
kompot z czarnej porzeczki.
(SELER,GLUTEN,RYBY)


PIĄTEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem,
pierś z kurczaka,pomidor,
ogórek zielony,szczypiorek,
rzodkiewka,
herbata owocowa / kakao.
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Rogalik maślany z masłem,
jogurt truskawkowy do picia-wyrób własny,
herbatka owocowa,
sok jabłko-brzoskwinia, owoce.
(MLEKO,GLUTEN)

OBIAD
Zupa brokułowa z ziemniakami,
pulpet w sosie własnym,
kasza gryczana,
surówka z pomidorów,
kompot z czerwonej porzeczki.
(SELER,GLUTEN)

Przedszkolowo.pl logo