JADŁOSPIS

Posiłki przygotowywane są w kuchni przedszkolnej; posiadamy piec konwekcyjno-parowy, dzięki któremu między innymi unikamy smażenia potraw.

0627_icon

13-16 listopada 2018
9ioloanry6ux

Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny i substancje powodujące nietolerancje
zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011


Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.

Woda ,,EDEN” podawana bez ograniczeń

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, lubczyk, kminek, cynamon, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

jemy_zdrowo_na_bialym_kwadracie
Przedszkolowo.pl logo