JADŁOSPIS

Posiłki przygotowywane są w kuchni przedszkolnej; posiadamy piec konwekcyjno-parowy, dzięki któremu między innymi unikamy smażenia potraw.
Pogrubionym tekstem zaznaczono potrawy,które zawierają alergeny, dodatkowo umieszczono napisy: GLUTEN, MLEKO, JAJA, SELER, RYBY...


20 listopada - 24 listopada 2017

PONIEDZIAŁEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem ,
kiełbasa szynkowa, ogórek zielony,
pomidor,szczypiorek,
herbatka z cytryną.
(MLEKO,GLUTEN)

II-gie ŚNIADANIE
Kasza manna na mleku z jagodami,
herbatka malinowa,
sok jabłkowy.
(MLEKO, GLUTEN)

OBIAD
Zupa kalafiorowa z dodatkiem śmietany,
kotlet drobiowy, ziemniaki,
surówka z kapusty pekińskiej,
kompot wieloowocowy.
(SELER,MLEKO)


WTOREK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb wieloziarnisty z masłem,
parówki z szynki na gorąco, ketchup,
herbata z cytryną.
(MLEKO,GLUTEN)

II-gie ŚNIADANIE
Ciasto marchewkowe- wypiek przedszkola,
herbata owocowa,
sok jabłkowy,
1/2 banana.
(GLUTEN,MLEKO,JAJA)

OBIAD
Zupa szpinakowa z jajkiem i ziemniakami,
spagetti z gulaszem z łopatki,
ogórek zielony,
kompot z czarnej porzeczki.
(SELER,GLUTEN,JAJA)


ŚRODA



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem,
pasta drobiowa,ogórek kiszony,
pomidor, rzodkiewka,szczypiorek,
kawa z mlekiem
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Bułka z masłem,
sałatka owocowa,
herbatka owocowa,,
sok jabłko- malina.
(MLEKO)

OBIAD
Barszcz ukraiński z ziemniakami
kluski leniwe z serem,
polewa jogurtowo- truskawkowa

woda mineralna.
(SELER,GLUTEN,MLEKO,JAJA)


CZWARTEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem,
ser żółty
,sałata,szczypiorek,
papryka, pomidor,
herbatka owocowa.
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Bułka z masłem ,
jajecznica ze szczypiorkiem,
herbata czarna porzeczka- żurawina,
sok jabłko - marchew- banan- truskawka,
owoce.
(MLEKO,GLUTEN,JAJA)

OBIAD
Zupa koperkowa z ryżem i dodatkiem śmietany ,
kotlet mielony,ziemniaki,
surówka z buraczków i jabłka,
kompot z czerwonej porzeczki.
(GLUTEN,SELER,JAJA,MLEKO)


PIĄTEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem,
pasztet z indyka ogórek kiszony,
pomidor,szczypiorek,
kakao.
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Chałka z masłem,
jogurt truskawkowy
- wyrób własny,
herbata malinowa,
sok jabłko- dynia
(GLUTEN,MLEKO )

OBIAD
Żurek z jajkiem ,
Kolorowy kociołek (mięso+warzywa)
ryż brązowy na sypko,
kompot wieloowocowy.
(SELER,JAJA)

Przedszkolowo.pl logo