JADŁOSPIS

Posiłki przygotowywane są w kuchni przedszkolnej; posiadamy piec konwekcyjno-parowy, dzięki któremu między innymi unikamy smażenia potraw.
Pogrubionym tekstem zaznaczono potrawy,które zawierają alergeny, dodatkowo umieszczono napisy: GLUTEN, MLEKO, JAJA, SELER, RYBY...


24 LIPCA - 31 LIPCA 2017

PONIEDZIAŁEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb wieloziarnisty z masłem ,
pasztet drobiowy,ogórek małosolny,
pomidor,szczypiorek,
herbata z cytryną.
(MLEKO,GLUTEN)

II-gie ŚNIADANIE
Deser ryżowy,
mus malinowy, herbatka jeżyna-żurawina,
sok jabłko-brzoskwinia.
(MLEKO, GLUTEN)

OBIAD
Zupa koperkowa i ziemniakami,
kapuśniaczki, sos pomidorowy,
kompot wielooowocowy.
(SELER,JAJA,GLUTEN)

WTOREK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb słonecznikowy z masłem ,
ser żółty,
sałata, szczypiorek,
rzodkiewka,herbatka owocowa,
kawa z mlekiem
(MLEKO,GLUTEN)

II-gie ŚNIADANIE
Bułka weka z masłem,
pasta z makreli
,
rzodkiewka,papryka,
szczypiorek, sałata,
herbata owocowa,
sok jabłkowy
owoce.
(GLUTEN,MLEKO,RYBY)

OBIAD
Zupa grysikowa,
Filet z kurczaka,
młode ziemniaczki z koperkiem,
mizeria z jogurtem naturalnym
kompot z czarnej porzeczki.
(SELER,GLUTEN,MLEKO)

ŚRODA



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem ,
kiełbasa szynkowa, ogórek zielony,
pomidor,szczypiorek, rzodkiewka,
herbata z cytryną.
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Bułka weka z masłem,
jajecznica ze szczypiorkiem,
herbatka porzeczka-żurawina,
sok jabłko- malina,
owoce.
(MLEKO,GLUTEN,JAJA)

OBIAD
Zupa kapuśniak z ziemniakami,
makaron z serem, polewa truskawkowa,
woda mineralna.
(GLUTEN,SELER,MLEKO,JAJA)

CZWARTEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb graham z masłem,
biały ser
,szczypiorek,
rzodkiewka,pomidor,papryka,
herbata owocowa.
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Bułka żytnia z masłem miodowym,
mleko,
sok jabłko- marchewka-banan-truskawka,
owoce.
(MLEKO,GLUTEN)

OBIAD
Zupa kalafiorowa ze śmietaną,
kotlet rybny,
młode ziemniaki z koperkiem,
surówka z młodej kapusty z marchewką,
kompot wieloowocowy.
(SELER,GLUTEN,RYBY)


PIĄTEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb z masłem,
kiełbasa drobiowa podsuszana,pomidor,
szczypiorek, rzodkiewka,
herbata owocowa,kakao.
(GLUTEN,MLEKO)

II-gie ŚNIADANIE
Ciasto drożdżowe z kruszonką,
herbata malinowa z cytryną,
sok jabłko-czarna porzeczka.
(MLEKO,GLUTEN,JAJA)

OBIAD
Zupa jarzynowa,
Pulpet w sosie własnym, kasza kuskus,
fasolka szparagowa,
kompot wieloowocowy.
(SELER,GLUTEN)

PONIEDZIAŁEK



I - sze ŚNIADANIE
Chleb graham z masłem,
ser żółty
,
pomidor,szczypiorek,
herbata z cytryną.
(MLEKO,GLUTEN)

II-gie ŚNIADANIE
Budyń czekoladowy,
herbatka malinowa,
sok jabłkowy.
(MLEKO, GLUTEN)

OBIAD
Zupa pomidorowa z dodatkiem śmietany z ryżem,
makaron z polewą truskawkową
woda mineralna.
(SELER,MLEKO,GLUTEN)


https://youtu.be/BauTov9xmZY

Przedszkolowo.pl logo